BM'den İsveç'e tepki: Kutsal kitaba saygısızlık kabul edilemez!

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsveç'te tekrar meydana gelen Kur'an-ı Kerim'e yapılan provokatif eyleme tepki gösterdi. Dujarric, "Kutsal kitaba saygısızlık kabul edilemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 12:46
https://www.qha.com.tr/

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsveç'te tekrar meydana gelen Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygız ve provokatif eyleme tepki göterdi. Dujarric, bugün gerçekleşen basın toplantısında konu ile iilgili açıklama yaptı.

"SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ"

Dujarric, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önündeki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı endişeyle takip ettiklerini bildirdi. Dujarric, "İhtiyacımız olan karşılıklı saygı. Çok açık bir şekilde kutsal kitaplara ve mekanlara saygısızlığın kabul edilemez olduğunu ifade ettik" vurgusunu yaptı. Dujarric ayrıca, bu tarz eylemlerin temel amacının kışkırtmak olduğuna dikkat çekti.

İSVEÇ'TEKİ PROVAKTİF EYLEMLER

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci günü Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, dün de Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına alarak İslam dinine hakaret etmişti.

Kur'an nüshalarına ve Irak bayrağına ayağını silen Momika, Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın da fotoğrafının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını silmiş, daha sonra Irak bayrağını yakmıştı.