Blinken ve Lavrov, G-20 toplantısında görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile G20 Dışişleri Bakanları Toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 03:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 03:44
https://www.qha.com.tr/

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bugün başlayan G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişiminin 1. yılı ve ABD-Çin geriliminin gölgesinde devam ediyor.

2 Mart 2023 tarihinde Blinken ve Lavrov arasında ikili görüşme gerçekleşti. Gergin geçen görüşme 10 dakikadan kısa sürdü. 

ABD VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI G20'DE BİR ARAYA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Yeni Delhi'de görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan ABD'li bir yetkiliye göre Blinken, 3 konuda ülkesinin Rusya'ya karşı tavrının değişmeyeceğini belirtti. İkili temasta ihtilaf yaratan hususlar açıklanmadı ancak ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'yı destekleyeceği ifade edildi.

ABD, Ukrayna'ya ekonomik ve askeri alanda en çok destek veren ülkelerden birisi olarak biliniyor. Rusya tarafından ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Blinken, G-20 Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde, Rus ve Çinli mevkidaşlarıyla görüşmeyeceğini duyurmuştu.