Birleşik Krallık'tan altın ve petrol sektöründeki Rus firmalarına ağır yaptırım

Birleşik Krallık, Rusya'nın altın ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren ve bu sektörleri destekleyen 29 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 21:56
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık, Rusya'nın kritik gelir kaynakları olan altın, petrol ve stratejik sektörlerinde faaliyet gösteren ve bu sektörler ile bağlantılı olan 29 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni listede Rus oligarklar, şirketler ve üçüncü ülkelerden isimlerin yer aldığı kaydedildi. Yaptırım listesine; Birleşik Krallık'ta kayıtlı olan Rusya'nın en büyük altın madencilik şirketi Highland Gold Mining Limited Şirketi ve dünyanın en büyük değerli metal ve bunlardan oluşturulan malların üreticilerinden birisi olan Krastsvetnet ile Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği de dahil edildi.

ALTIN VE PETROL RUSYA İÇİN KRİTİK GELİR KAYNAKLARI

Rusya için kritik gelir kaynakları olan altın ve petrol sektörlerinin, doğal gazdan sonra Moskova için en yüksek değere sahip iş kolu olduğu ve 2021'de Rus ekonomisine 12.6 milyar sterlin katkıda bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Birleşik Krallık, uluslararası ortaklarıyla birlikte, bu gelirleri azaltmayı amaçlayan geniş bir dizi tedbiri uygulamaya koydu" denildi.

YAPTIRIM LİSTESİNDE BİN 800 KİŞİ VE ŞİRKET BULUNUYOR

Birleşik Krallık’ın yaptırım listesinde halihazırda Rusya ile bağlantılı bin 800 kişi ve şirket yer alıyor. Açıklamada ifadelerine yer verilen Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly, yaptırımların "Kremlin'in savaş ekonomisine ağır darbe indirmeye" devam ettiğini kaydetti.