Beyaz Saray: Kremlin saldırısının arkasında ABD'nin olduğu iddiası yalan!

Beyaz Saray, Kremlin'e insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan saldırıların arkasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 09:47
https://www.qha.com.tr/

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kremlin’e yapılan İHA saldırıları nedeniyle ABD’yi suçlamıştı. Beyaz Saray ise Kremlin'e yapılan saldırıların arkasında ABD'nin olduğu iddialarını gülünç olarak nitelendirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Peskov'un bu tür kararların Kıyiv'de değil Washington'da alındığı şeklindeki açıklamasının gülünç ve yalan olduğunu açıkladı.

"RUSYA'NIN İDDİASI GÜLÜNÇ VE YALAN"

Kirby konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Açıkçası bu gülünç bir iddia. ABD'nin bununla hiçbir ilgisi yok. Hala ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz" diyerek saldırıların arkasında kimin olduğuna dair bilgilerinin olmadığını belirtti. Ukrayna'nın kendisini savunma veya yürüttüğü operasyonlarla ilgili karar alma mercilerinin olduğunu hatırlatan Kirby, ABD'nin Ukrayna'ya herhangi bir şeyi dikte etmediklerini, bu savaşta saldırganın Rusya olduğunu vurguladı.