Bayraktar TB2, Arnavutluk ordu envanterine giriyor

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'ye ait olan Bayraktar TB2'nin yakın zamanda ordu envanterinde olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 20:03
https://www.qha.com.tr/

Türk dünyası ülkeleri başta olmak üzere, Ukrayna ve Avrupa ülkeleri tarafından ilgi gören savunma şirketinin geliştirdiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) adından bir kez daha söz ettirmeyi başardı. 

BAYRAKTAR TB2, ARNAVUTLUK'UN ENVANTERİNDE OLACAK

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülke topraklarını savunma konusunda ileri bir teknoloji kullanma konusunda kararlı olduklarını vurguladığı açıklamasında, Türk hava savunma sistemi Bayraktar TB2 SİHA'ya işaret etti. Sosyal medya hesabından Bayrakatar TB2 SİHA'nın fotoğrafını paylaşan Rama, "Bu; askeri, polis ve sivil görevlerde kullanılan en gelişmiş uçuş teknolojisi olan Bayraktar dronlarının bir görüntüsüdür. Bayraktar çok yakında silahlı kuvvetlerimizin bir parçası olacak" bilgisini verdi.

Bayraktar TB2 SİHA'nın Arnavutluk ordusunun envanterine gireceğini belirten Rama ayrıca şu değerlendirmede bulundu:

"Arnavutluk’un bu insansız hava araçlarından oluşan filoyla tamamlanması, ulusal güvenlik stratejisi, askeri stratejiden kaynaklanan yükümlülükler ve NATO’nun kapasite hedeflerine uyum açısından hem bizim hem de ittifakın ulusal güvenliği açısından özel bir önem taşıyor"

ARNAVUTLUK İLE TÜRKİYE ARASINDA BAYRAKTAR TB2 SÖZLEŞMESİ

Arnvutluk ve Türkiye, Aralık 2022'de stratejik ortaklık adı altında Bayraktar TB2 SİHA'nın satın alınmasına ilişkin sözleşme imzalamıştı.