Baykar Teknoloji ile Suudi Arabistan arasında TİHA anlaşması

Körfez ülkeleri turuna çıkan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Suudi Arabistan ile 5 yeni anlaşma imzaladı. Baykar Teknoloji ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ihracatı ve işbirliği sözleşmesine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 13:09
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesinin ardından körfez ülkeleri temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı Suudi Arabistan oldu. Erdoğan'ı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman törenle karşıladı. Erdoğan ve Selman'ın başkanlığındaki heyetlerarası görüşmelerin ardından iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDA DOĞRUDAN YATIRIM ANLAŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan arasında, doğrudan yatırımın teşvik edilmesi alanındaki işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih tarafından imzalandı.

SAVUNMA SANAYİ ALANINDA ANLAŞMA

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında işbirliğine ilişkin uygulama planı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman Al-Suud tarafından imzalandı.

BAYKAY TEKNOLOJİ İLE ANLAŞMA

Baykar Teknoloji ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasındaki Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA)  ihracatı ve işbirliği sözleşmesi, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari tarafından imzalandı.

TABİİ KAYNAKLAR ALANINDA ANLAŞMA

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanlığı arasındaki enerji alanında mutabakat zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Al-Suud tarafından imzalandı.

İLETİŞİM ALANINDA ANLAŞMA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enformasyon Bakanlığı arasında iletişim alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Suudi Arabistan Medya Bakanı Salman bin Yusuf Al-Dawsari imza attı.