Baykar'daki casusluk soruşturmasına tutuklama kararı çıktı

Baykar’ın İstanbul Hadımköy’deki insansız hava aracı üretilen fabrikasından 4 hard disk çalarken yakalanan Ahmet Anıl Ç. çıkarıldığı mahkemece tarafından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 10:40
https://www.qha.com.tr/

Türk Savunma sanayisinin önemli şirketlerinden olan Baykar'ın Hadımköy'de bulunan fabrikasında 2 ay önce bilgi teknolojileri bölümünde staja başlayan Ahmet Anıl Ç., fabrikadan çıkacağı sırada yapılan kontrollerde, üzerinde şirkete ait 4 adet hard disk bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden polis şüpheliyi gözaltına aldı.

CASUSLUK ŞÜPHESİ

Polis casusluk üzerinde durarak terör soruşturması kapsamında olayı araştırdı. Ahmet Anıl Ç.’nin hard diskleri ne yapacağını araştıran ekipler, şüpheli ve ailesinin herhangi bir kişinin terör kaydı bulunmadığını belirledi. Ancak Ahmet Anıl Ç.’nin ev ve işyerinden hırsızlık suçundan kaydı olduğu tespit edildi.

2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çaldığı belirtilen şüphelinin, Baykar fabrikasından aldığı hard diskleri de satmak istediğini itiraf ettiği öğrenildi. Disklerin içinde ise herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği kaydedidi.

Gözaltına alınan Ahmet Anıl Ç., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli Ahmet Anıl Ç. çıkarıldığı mahkemede tarafından tutuklandı.