Başbakan Davutoğlu, Ukrayna'yı ziyaret etmeyi düşünüyor

İstanbul’da genç MÜSİAD kongresindeki konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, destek olmak amacıyla Ukrayna'yı ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 15:36
https://www.qha.com.tr/

Genç MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)'ndeki konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Ukrayna ilişkilerine ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye karşıtı hamlelerine de değindi.  

Ukrayna'nın siyasi birliğine ve toprak bütünlüğüne verilen desteğin süreceğini belirten Davutoğlu, ekonomi ve ticaret başta olmak üzere birçok alanda işbirliğinin güçlendirileceğini, hem Ukrayna'yı ziyaret etmek istediğini hem de Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yu Türkiye'de ağırlayacaklarını belirtti.

Rus işgali altında türlü baskılara maruz kalan Kırım Tatarlarından ve Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinden de bahseden Davutoğlu, "Soydaşlarımız olan Kırım Tatarlarının esenlik ve refahı, Ukrayna ile işbirliğimizin en önemli odak noktalarından birini teşkil etmektedir. Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımadık, tanımayacağız. Kırım Tatarlarının tarihte uğradığı sürgün ve baskıları kabul etmeyeceğiz. 1944 yılında insanların hunharca evlerinde toplanarak kara trenlerle Sibirya'ya sürüldüğü o günleri unutmadık. Şimdi yapılması gereken Kırım Tatarlarının refahı için girişimcilerin aktif biçimde fırsatları değerlendirmesi" diyerek yeni atılımlar umudunu da dile getirdi.

Rusya ile devam eden kriz ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hakaretamiz iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek, "Sayın Putin'in iki gün önce tekrar gerçekten bir devlet adamına yakışmayacak üslupla Türkiye'ye saldırması çerçevesinde ifade ediyorum. Bir ay önce Türkiye'ye yönetilmeyen suçlamalar şimdi niye yöneltilir? Sayın Putin, bir ay önce bizim Müslüman bir ülke olduğumuzu bilmiyor muydu?  Sayın Putin bir ay önce Antalya'da Sayın Cumhurbaşkanımızla G20 Zirvesi'nde buluştuğunda Türkiyemizin dış politikasını bilmiyor muydu? Türkiye, DEAŞ ile iş birliği yaptıysa niye o zaman açıp konuşmadı?" dedi. 

Ayrıca Türkiye'nin herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olamayacağını açık bir şekilde ifade eden Davutoğlu, PKK ve DEAŞ gibi örgütleri kullanarak Türkiye'ye müdahale etmek isteyen odakların kim olduğunun da belli olduğunu söyledi.