Barzani: "Bağımsızlıktan sonra görevim tamamlanacak"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Al Arabia’ya yaptığı açıklamada "Bağımsızlığı elde ettiğimiz an görevim tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 11:49
https://www.qha.com.tr/

Mesud Barzani, “Irak’la modern, demokratik ve federal bir devlet kurulması üzerine anlaşmıştık ancak mevcut durumda dini ve belli bir grubun üzerine kurulmuş bir devlette yaşıyoruz” dedi. Erbil merkezli Rudaw'ın aktardığı bilgiye göre, 25 Eylül’de Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Barzani, şunları söyledi:

Birlikte yaşamak adına çok çaba sarfettik. Olmayınca referandum kararı kaldık. Bizden referandumu ertelememizi talep ediyorlar. Biz de, ‘Biz de alternatif verin’ diyoruz.” Barzani, “Tek amacım halkımın bağımsızlığını kazanması. Bu amacıma ulaştığım an görevim tamamlanmış olacak” diye konuştu.

158897

Mesud Barzani, Türkiye ve İran’dan gelen tepkilere rağmen 25 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan  referanduma, gitme kararını duyurmuştu. Bağımsızlık referandumundan evet oyunun çıkacağına neredeyse emin olduğunu söyleyen Barzani, aksi bir durum söz konusu olursa görevinden ayrılacağını duyurmuştu.