Bakan Çavuşoğlu'ndan başkonsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı ülkelerin başkonsolosluklarının bilgi paylaşmadan kapatılmasının "maksatlı" olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 12:27
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında peş peşe kapatılan başkonsolosluklar hakkında açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, bazı ülkelerin misyonlarını detaylı bilgi paylaşmadan kapatmasını "maksatlı" olarak değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı olası "terör saldırısı" ile Türkiye'deki vatandaşlarını kalabalık yerlerden uzak durması için uyarmıştı. Uyarının ardından ABD başta olmak üzere Hollanda, Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler İstanbul'daki Başkonsolosluklarını "güvenlik" gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapattı. 

"BAZI ÜLKELERİN BAŞKONSOLOSLUKLARI MAKSATLI KAPATILDI"

Başkonsoloslukların peş peşe kapatılmasına Türkiye'den tepki gecikmedi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da Arjantinli Bakan Santiago Cafiero ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliğinde ortak basın toplantısında bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu bazı ülkelerin Türkiye'de misyonlarını detaylı bilgi paylaşmadan kapatmasının "maksatlı" olduğunu dile getirdi.