Bahçesaray Meclisi binasına ilişkin mahkeme Aralıkta yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 07:48
https://www.qha.com.tr/

Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi’nin bulunduğu binanın kira sözleşmesinin iptal edilmesi ve Meclisin binadan çıkarılmasına ilişkin mahkeme duruşması 2 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı Ahtem Çiygöz, günümüzde Meclisi binadan atma konusunda durgunluğun yaşandığını belirterek sebebinin, Bahçesaray’ın eski Belediye Başkanı Konstantin Rubanenko’nun görevden alınması olduğunu kaydetti.

Çiygöz, “Rubanenko, yeni yönetimin gözüne girmeye çalışıyordu, bunun için bizimle göstermelik mücadele ediyordu. Fakat bu hareketler ona fayda sağlamadı. Yeni Belediye Başkanı ile henüz görüşmedik ama onun, bu konuda daha mantıklı politika izleyeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi, şimdilik tartışmalı binada yerleşmeye devam ediyor. Fakat mahkeme kararının yürürlüğe girmesinden sonra ilgili bina zorunlu bir şekilde boşaltılacak.

Bahçesaray Belediyesi, Temmuz ayında Kırım Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi'nin kiraladığı binanın kira sözleşmesinin iptalini talep etmişti. QHA’ya açıklama yapan Ahtem Çiygöz, “Bu provokasyonun arkasında şehrin Belediye Başkanı Rubanenko var. Bu olay, Kırım Tatarlarına ciddi baskının uygulandığını gösteriyor” dedi.

Eylül ayında Kırım Ticaret Mahkemesi, Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi’nin bulunduğu binanın kira sözleşmesinin iptal edilmesine ve Meclisin binadan çıkarılmasına karar verdi.

Bahçesaray Bölge Meclisi Başkanı Ahtem Çiygöz, bunun Kırım Tatarlarının milli özyönetim organlarına karşı uygulanan baskıların devamı niteliğini taşıdığından emin olduğunu ifade etti.

Dava açılmasının nedenlerinin saçma olduğunu kaydeden Ahtem Çiygöz, “Birincisi, yıllar boyunca onlarca hatta yüzlerce bin grivna tutarında kirası ödenmeyen binalar varken 105 grivna (8 dolar) tutarında kira bedelinin ödenmediğini neden göstermek çok komik. İkincisi, son birkaç ay boyunca Kırım’daki bankacılık sistemi kapalıydı ve ödeme yapmanın imkânı yoktu. Kira sözleşmesi yaptığımız kuruluş, yeni gerçeklerde yeniden tescil olması gerekiyor” dedi.

Daha sonra Çiygöz, Kırım Ticaret Mahkemesi’nin Bahçesaray Bölge Meclisi’nin bulunduğu binanın kira sözleşmesinin iptal edilmesi ve Meclisin binadan çıkarılması kararını temyiz edeceğini açıkladı.