Azerbaycan, Rus propagandacıları ülkeden kovdu

Rus gazeteciler, yalan haberleri hazırlamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 17:03
https://www.qha.com.tr/

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Rusya’nın propagandacı LifeNews televizyon kanalının gazetecilerinin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiğini açıkladı.

LifeNews çalışanların Azerbaycan’da izinsiz çalıştığını, gerçek durumu çarpıttığını ve doğru olmayan haberleri hazırladığını bildiren Hacıyev, “Azerbaycan yetkilileri, onlara (LifeNews gazetecilerine) iyi niyetli davranış sergiledi. Ancak LifeNews çalışanları provokasyon faaliyetlerine devam etti” diye belirtti. Böylece kasıtlı asparagas haber yapmaktan çekinmeyen Rusya'nın LifeNews televizyon kanalının gazetecilerin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiği ifade edildi.

Hacıyev, söz konusu Rus kanalının daha önce de Dağlık Karabağ ihtilafı ile ilgili yalan haberleri hazırladığını hatırlattı.

Daha önce Rusya’nın Lifenews televizyon kanalı hatırlanacağı üzere Kırım’da kaybolan 16 yaşındaki Elvina Razakova’nın radikal teröristlere katıldığını ileri sürmüş, televizyon kanalında ‘Moskova’da, DAEŞ’e kaçan 16 yaşındaki Kırımlı kız aranıyor’ adında bir haber yayınlanmıştı. Ancak daha sonra Elvina Razakova bulundu ve haberin yalan olduğu ortaya çıktı.