Azerbaycan'ın desteğiyle Kahramanmaraş'ta konut inşa ediliyor

Azerbaycan hükûmeti ile Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti arasında imzalanan anlaşma kapsamında Kahramanmaraş'taki Hayrullah Mahallesi'nde başlayan konut inşasınde 3 bloğun temel atma çalışmaları sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 19:00
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri, resmi verilere göre 50 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kahramanmaraş çevresindeki 11 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda bina yıkılırken; hafif, orta ve ağır derecede pek çok yapı ise hasar aldı. 

Depremin ardından Türk dünyası; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye gibi depremden etkilenen kentlere arama kurtarma ekipleri göndermiş, maddi destek sağlamıştı. Desteği hiçbir zaman bırakmayan Azerbaycan da 25 Eylül 2023'te imzalanan anlaşma kapsamında konut inşası için yardım eli uzattı.  

ÜÇ BLOĞUN TEMEL ATMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

İhlas Haber Ajansının (İHA) 31 Ocak 2024 tarihli haberinde Kahramanmaraş'taki Hayrullah Mahallesi'nde Azerbaycan'ın desteğiyle 3 bloğun temel atma çalışmalarının tamamlandığı ve 7 bloğun temel atma çalışmalarının ise sürdüğü bilgisi verildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 25 Eylül 2023'te Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti arasında işbirliği anlaşması imzalanmıştı. BU kapsamda konut, ilkokul, anaokul ve kültür merkezi inşa edileceği belirtilmişti. 

Anlaşma kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde 2 bin konutun dikileceği ifade edildi.