Avrupa Komisyonu’ndan Gazprom ile ilgili soruşturmaya devam

Avrupa Komisyonu’nun resmi temsilcisi Cardoso, Rus doğalgaz devi Gazprom ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 14:25
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Komisyonu’nun resmi temsilcisi Ricardo Cardoso, Gazprom’un rekabet kurallarını ihlal etmesiyle ilgili Avrupa Komisyonu tarafından yapılan soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

16 Aralık Çarşamba günü Brüksel’de konuşan Cardoso, “Gazprom’a, 2015 yılının Nisan ayında, Avrupa Birliği, Orta ve Doğu Avrupa’da egemen durumunu kötüye kullandığıyla ilgili bildiri gönderdi. Bu soruşturma devam ediyor” dedi.

Kendi haklarını savunmak ve kendi yorumunu katmak için aleyhinde soruşturma başlatılan şirketlerin bir toplantı talep edip Avrupa Komisyonu yetkililerine açıklamada bulunma hakkına sahip olduğunu anlatan Cardoso, Gazprom’un söz konusu toplantıyı talep ettiğini ve toplantının, Avrupa Komisyonu standartlarına uygun olarak Salı günü gerçekleştiğini belirtti. Bu toplantıda Gazprom yetkilileri, Avrupa Komisyonu’nun suçlamalarını kabul etmeyip Avrupa Komisyonu’nun yaklaşımını “ekonomik açından temelsiz ve hukuki açıdan zararlı” olduğunu ileri sürdü.