Avdet gazetesi, Rusya mevzuatına göre tescil olacak

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 15:22
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi'ne bağlı Avdet gazetesinin, Rusya mevzuatına göre tescil olmak için Rusya'nın Telekomünikasyon Kontrol İdaresi'ne (Roskomnadzor) başvurduğu iddia edildi.

Kırım yönetiminin sitesi olan c-inform.info’nun Rusya’nın TASS haber ajansına atıfta bulunarak bildirdiğine göre, Avdet gazetesi Baş Editörü Şevket Kaybullayev, “Evet tescil olacağız. Eğer yeniden tescil olmazsak, basın listesine kayıtlı olmayacağız, bundan dolayı gazetemizi tescil etmeye karar verdik” dedi.

Avdet gazetesi, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra da basılmaya devam etti, şimdi haftada bir kez çıkan gazete 4 bin nüsha olarak basılıyor. Gazete için haber hazırlayan gazeteciler gönüllü olarak çalışıyor.

Rusya mevzuatına göre tescil olduktan sonra Avdet gazetesinin analitik ve yönetime muhalif eğilimli olarak kalması gerektiği fikrini paylaşan Kaybullayev, “Biz haberleri değil, siyasetle ilgili makaleleri yayımlamaya çalışıyoruz. Yayın politikamızı değiştirmeyeceğimizi ve gazetemizin mevcut yönetimin bir nevi muhalifi olacağını düşünüyorum” diye ekledi.