Arda Kırcaali'den muhteşem geri dönüş: Bulgar Ligi'nde 3. sıraya yükseldi!

GALİBİYETİN ARDINDAN TARAFTARDAN "ARDA ARDA" SESLERİ

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 11:06
https://www.qha.com.tr/

Bulgaristan'da taraftarının büyük bir çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu PFK Arda Kırcaali (Arda Kardzhali) takımı, ligde galibiyetlerine devam ediyor. Bugün oynanan maçta karşı karşıya gelen Arda Kırcaali ve Slavia Sofia takımlarının oynadığı maçı, Arda, muhteşem bir geri dönüşle 2-1 kazandı.

Bulgaristan Ligi'nde bu hafta oynanan maçta, Bulgaristan Türklerinin kurduğu Arda Kırcaali takımı, Slavia Sofia takımını 2-1 yendi. Arda, bu galibiyetle ligde 3. sıraya yükseldi. Arda'nın gollerini İvan Kokonov ve Radoslav Vasilyev kaydetti.

Bulgaristan A Ligi'nde 6. hafta müsabakaları oynanırken, Arda Kırcaali, 12 puanla ligin üçüncü sırasında yer alıyor.

GALİBİYETİN ARDINDAN TARAFTARDAN "ARDA ARDA" SESLERİ

Arda Kırcaali'nin galibiyetinin ardından futbolcuları tribüne çağıran taraftar, "Arda Arda" sloganları ile takıma destek verdi. İşte o anlar;

https://www.facebook.com/FCARDA.bg/posts/3991849907508337

Arda Kırcaali, Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde yaşayan Türklerin kurduğu bir futbol takımı. Resmi adıyla PFK Arda Kırcaali takımının mazisi çok öncelere dayanıyor. 10 Ağustos 1924’te kurulan takım, zamanla ismi değişse de 23 Haziran 2018’de yeniden profesyonel bir şekilde kurularak mücadele etmeye başladı.

Kısa bir sürede hızlı bir yükselişe imza atan PFK Arda, 2019 yılında Bulgaristan’da birinci lige yükseldi. Halen birinci ligde yarışa devam eden Bulgaristan Türklüğünün sembol takımı Arda’nın bugün kuruluşunun 96. yılı kaydediliyor.