Antalya Kemer'deki orman yangınlarına müdahale devam ediyor

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen dün geceki orman yangınına ekiplerin müdahalesi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bölgeye gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 17:03
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin turizm cenneti olarak bilinen Antalya'nın Kemer ilçesinde dün meydana gelen orman yangınına itfaiye ekiplerinin müdahalesi hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangının meydana geldiği Kemer ilçesine gidiyor.

ORMANLIK ALANLARDA YANGININ MUHTEMEL SIÇRAMA NOKTALARINDA ÖNLEM

Kızılçam ağaçlarının sık olduğu ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, kara ekipleri iş makineleriyle alternatif yollar açarak destek veriyor. Ormanlık alanlarda yangının muhtemel sıçrama noktalarında önlem almayı sürdüren ekipler, yangının yayılması halinde müdahale noktaları oluştuyor. Polis ve jandarma ekipleri, ormanın giriş ve çıkış noktaları ile Kemer-Kumluca kara yolu güzergahında tedbir alıyor.

11 UÇAK, 22 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE 

Yangına havadan yoğun bir şekilde müdahale devam ediyor. Saatlerdir devam eden yangına müdahale için 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve bin 50 personel sahada yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.