Ankara-Tahran yakınlaşmasına Barzani tarafından sert eleştiri

Türkiye ve İran'ın yeni yaptırımlar için uzlaşmaya varması, Barzani'nin yayın organında ağır hakaretlerle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 10:16
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün 4 Ekim’de Tahran’da yen yaptırımlar için bir araya geldiler.

Ankara ve Tahran'ın anlaşması, sözde bağımsızlık referandumu yapan Kuzey Irak'ta depreme yol açtı. Barzani'ye yakın bir yayın organında çıkan bir köşe yazısında, anlaşmaya varan Türkiye ve İran'a ağır hakaretler edildi. 

Uçuşları durduran, sınır kapılarını kapatan iki ülke, petrol konusunda da önemli adımlar atması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) oldukça köşeye sıkıştırdı.

 

160108

Mesut Barzani'nin yayın organı Rudaw, gelişmeleri flaş haber olarak izleyicilerine sundu. Haberlerde açıklamaları aktaran yayın organı, Türkiye'ye alçak suçlamalarda bulunan bir köşe yazısına yer verdi.

Ankara ve Tahran'ın açıklamalarını değerlendiren Selahattin Çelik adlı köşe yazarı, bölgedeki Türk askerleri ve üslerinin temizlenmesini istedi. Köşe yazısında yer alan skandal satırlar şöyle: "Türk askerleri ve istihbarat büroları için de aynı şey söylenebilir. Neden halen gündeme gelmiyor? Bağımsızlık, Bağdat'tan kopmak kadar, toprağı İran ve Türkiye'den temizlemektir." İfadeleri yer aldı.