Ankara'da "Ukrayna Edebiyatı Günü" söyleşisi gerçekleşti

Türkiye'nin başkenti Ankara'da düzenlenen Ukrayna Edebiyatı Günü etkinliğinde Ukrayna'nın önemli isimleri kitapseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 18:57
https://www.qha.com.tr/

Ankara, Ukrayna Kültür Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen "Ukrayna Edebiyatı Günü" etkinliği ile çağdaş edebiyatın önemli isimlerini ağırladı. Etkinlik, Ukrayna'nın Ankara'daki Konsolosluğunda 25 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşti.

Türk ve Ukrayna edebiyatı arasındaki köprülerin güçlendirilmesinin amaçlandığı etkinlikte, edebiyat dünyasının tanınmış simaları yer aldı. Söylelşiye Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bogdan Konopliastyi, Ukrayna'nın ünlü şairi Prof. Vasıl Kuybida, araştırmacı ve yazar Doç. Dr. Tudora Arnaut, edebiyat eleştirmeni ve yazar Dr. Metin Turan ve çok sayıda Türk ve Ukrain kitapsever katıldı. Konuklar katılımcılara Ukrayna edebiyatından izlenimler sundu.

UKRAİNCEDEN TÜRKÇEYE ŞİİRLER HAYAT BULDU

Turan, etkinlikte Kuybida'nın Arnaut tarafından Türkçeye tercüme edilen eserlerini değerlendirdi. Kuybida'nın kaleme aldığı şiirlerindeki derin anlamları ve kültürel zenginliği dinleyicilere aktaran Turan, Türk edebiyatı ile Ukrayna edebiyatı arasında bir bağ olduğuna dikkat çekti.

"SUYUN ÜZERİNDEKİ İZLER"

Söyleşi, Kuybida'nın kaleme aldığı "Suyun Üzerindeki İzler" adlı şiir kitabının tanıtılmasıyla devam ederken, katılımcılara edebiyatın evrensel dili ve Ukrayna'daki savaşta oynadığı rolü aktarıldı. Etkinlik Kuybida'nın "Ukrayna" adlı şiiri seslendirmesi ile sona erdi.