Ankara’da terör saldırısı!

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 16:58
https://www.qha.com.tr/

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında patlama meydana geldi. Ardından silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." açıklamasında bulundu.

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi Patlama ve çatışma anı kameralara yansıdı pic.twitter.com/LB6kZ27fhn

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) October 23, 2024

TUSAŞ'ta iki patlamanın ardından bir patlama daha meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Özel Kuvvetler biriminin TUSAŞ'a girdiği belirtildi. Teröristlerden birinin kadın diğerinin erkek olduğu aktarıldı. İçeride rehinelerin olduğu iddia ediliyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına ilişkin soruşturma başlattı.