Ankara'da Irak ve Suriye için olağanüstü toplantı

Bugün 23 Eylül'de TBMM'nin Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplanması için 213 milletvekili imzasını taşıyan başvuru TBMM Başkanı'na sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 10:23
https://www.qha.com.tr/

Bugün 23 Eylül'de TBMM'nin (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplanması için 213 milletvekili imzasını taşıyan başvuru TBMM Başkanı'na sunuldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve Mehmet Muş'u makamında kabul ettiği, Milletvekili Elitaş'ın hükümetin, Irak ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Anayasanın 92. maddesine binaen yurt dışına asker gönderme izni talebiyle ilgili tezkeresinin TBMM Başkanlığına ulaştığını hatırlattığı bildirildi.

Buna göre 213 AK Parti milletvekilinin imzasıyla, uygun görüldüğü takdirde bugün saat 16.00'da Genel Kurulu olağanüstü toplantıya davet yazısı hazırlandığını kaydeden Elitaş ilgili yazıyı Kahraman'a verdi.

Kahraman yazıyı teslim alırken, "Başvuruyu alıyoruz ve inşallah TBMM'de gereken prosedür yerine getirilecektir, tezkere oylanacaktır. Çağrıyı yapıyoruz ve inşallah saat 16.00'da Genel Kurulu olağanüstü topluyoruz. Gündemimiz tezkerenin görüşülmesi, oylanması. Hayırlı, uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tezkere görüşmelerine katılacağı ifade edildi.