Almanya Dışişleri Bakanından Rusya'ya ağır sözler!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, iki yılı aşkın süredir Ukrayna’ya yönelik topyekûn işgal girişimini sürdüren Rusya’yı hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 15:17
https://www.qha.com.tr/

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında açıklamalarda bulundu.  

Bu savaşa bir son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Baerbock, "Rusya'nın Ukrayna'nın geri kalanını yok etmesini öylece oturup izlememeliyiz." dedi.

“ÇOCUKLAR AİLELERİNE DÖNENE KADAR DİNLENMEYECEĞİZ”

Ayrıca Baerbock, Rusya’nın kaçırdığı Ukraynalı çocukları da gündemine aldı. Baerbock, "Rusya bu suçları 923 gündür işliyor, 923 gündür çocukları kaçırıyor ve işkence ediyor. Çocuklar ailelerine dönene kadar dinlenmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Büyükelçisi Vasily Nebenzya'ya ise "Kendinizi kandırabilirsiniz. Ama dünyayı kandıramazsınız." şeklinde hitap etti.

RUSYA UKRAYNALI ÇOCUKLARI KAÇIRIYOR!

Rus yetkilileri, sözde tahliye bahanesiyle işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerinden çocukları ailelerinden kopararak Rusya’ya kaçırıyor. Rusya, işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerinden kaçırdığı Ukraynalı çocuklara fiziksel ve psikolojik baskı uyguluyor. Ukrayna’ya iade edilen çocuklar, Rusya’da aşağılandıklarını ve kötü muamele gördüklerini anlatıyor.

Ukrayna yönetimi, yaklaşık 20 bin Ukraynalı çocuğunun Rusya tarafından kaçırıldığını resmi olarak teyit edildiğini bildiriyor. Öte yandan Rus tarafı, işgal altındaki Ukrayna topraklarından 700 bin çocuğun kaçırılmasını, sözde tahliye bahanesine sığınarak savunmaya çalışıyor.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNDEN PUTİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), çocuk kaçırma dahil Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında "savaş suçu" gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu.