Almanya'dan Ukrayna'ya yeni askeri destek paketi

Litvanya'daki NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Almanya, Ukrayna'ya yönelik 700 milyon avro değerinde yeni askeri destek paketini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 15:40
https://www.qha.com.tr/

Aylardır beklenen NATO çatısı altındaki Vilnius Zirvesi bugün Litvanya'da başladı. 31 NATO üyesi ülke ile Japonya, Güney Kore, İsveç, Avustralya ve Yeni Zelanda liderlerinin katıldığı zirvede, 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna için askeri yardım paketleri görüşülüyor. 

ALMANYA, UKRAYNA'YA YENİ ASKERİ DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI

Zirveye katılan Almanya, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için 700 milyon avro değerinde yeni destek paketini açıkladı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada, "Bugün Vilnius'ta Rusya'nın saldırısına karşı Ukrayna'yı desteklemek için başka bir paket oluşturabildiğimiz için çok mutluyum. Paket, Ukrayna'nın önceliklerine hizmet edecek. Hava savunması, tanklar, toplar... Paket yaklaşık 700 milyon euro değerinde. Bunu yaparak Ukrayna'nın sürdürülebilirliğini güçlendirmeye önemli bir katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Almanya, askeri destek paketi kapsamında 2 Patriot Hava Savunma Sistemi bataryası, 40 Marder zırhlı muharebe aracı, 25 Leopard 1 muharebe tankı, 5 kurtarma tankı, 25 bin mermi, kapsamlı keşif ve insansız hava aracı savunma paketi ve bir Luna insansız hava aracı sistemi, bir sahra hastanesi için alt bileşenleri Ukrayna'ya gönderecek. 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un destek paketini bugün NATO Zirvesi'nde resmen açıklayacağı öğrenildi.