Alman ilaç devi Stada Rusya'dan ayrılıyor

Almanya’nın eczacılık sektöründe hizmet veren ilaç devi Stada, Rusya pazarından ayrılmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 17:26
https://www.qha.com.tr/

Almanya’nın eczacılık alanında hizmet veren ilaç devi Stada, Rusya pazarından ayrılma kararı aldı. Deutsche Welle, 2 Ocak 2023 tarihinde yaptığı haberde Rus ilaç sektörünün en büyük yatırımcılarından biri olan Stada’nın fabrikaları ayrı bir şirkete devrederek satışa hazırladığını yazdı.

Stada geçen yılın sonunda Rusya'yı fiilen terk etti ancak bunu sessizce gerçekleştirdi. Stada’nın basın departmanı, "Stada'nın sahipleri yakın zamanda Stada'nın Rusya'daki işletmesini tasfiye etmeye ve bunu Nijpharm adı altında bağımsız olarak faaliyet gösteren ayrı bir şirkete devretmeye karar verdi" açıklamasını yaptı.

STADA, RUSYA PAZARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞİRKETTİ

Rusya pazarı, Stada için Almanya pazarından sonra ikinci en önemli pazar oldu. Şirketin her altı çalışanından biri Rusya Federasyonu'nda çalışıyordu, şirket yirmi yıldır ülkeye 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmıştı.

Stada hisselerinin yüzde 100'ü American Bain Capital ve British Cinven tarafından yönetilen Nidda Healthcare Holding'e ait.  Stada, Rusya pazarında 120'den fazla ilaç türü sundu.