Akyar'a düzenlenen saldırıda hasar gören Rus denizaltısının görüntüleri ortaya çıktı

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar kentine düzenlenen saldırıda zarar gören Rus denizaltısı Rostov-na-Donu'nun son görüntüleri paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 10:39
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Akyar’a, 13 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen saldırıda hasar gören Rus denizaltısı Rostov-na-Donu'nun fotoğrafları ortaya çıktı. Görüntülerde, Rus Karadeniz Filosu'na ait denizaltının, Ukrayna'nın saldırısı sonucu ciddi hasar aldığı tespit edildi.

Savunma ve sanayi politikası, devlet güvenliği konularında bilgi ve danışmanlık sağlayan Ukrayna merkezli Defense Express şirketi, yeni paylaşılan görüntülerde denizaltının pruvasında ve gövde merkezinde büyük deliklerin görüldüğünü belirtti. Şirketin değerlendirmesine göre, Rus denizaltısı tahmin edilenden daha büyük zarar gördü. Ayrıca uzmanlar, hasarın onarılmasının uzun yıllar alacağına ve yüz milyonlarca dolara mal olacağına dikkat çekti.

Daha önce yayımlanan uydu görüntülerine göre Rostov-na-Donu denizaltısının sadece pruvadan hasar gördüğü tahmin ediliyordu.

RUS DENİZALTISI CİDDİ HASAR GÖRDÜ

Görüntüleri yayımlayan Сonflict Intelligence Team (CIT), denizaltının iki yerden hasar aldığını belirtti. Bunlardan biri, daha önce uzmanların uydu görüntülerine dayanarak rapor ettiği denizaltının pruva kısmında üstte yer alıyor. İkinci hasar ise teknenin sancak tarafında, kaptan köşkünün arkasındaki bölgeye denk geldi.

CIT ekibi, "Bizim için fotoğrafları inceleyen Norveçli bağımsız deniz analisti Thor Are Iversen, her iki isabetin de denizaltının kalın gövdesini deldiğine işaret ediyor. Sonuç olarak, torpido ve yaşam bölmelerinin yanı sıra muhtemelen arkadaki yardımcı odalar da hasar gördü. Dışarıdan çekilen resimlerden diğer bölümlerin yangında ne kadar hasar gördüğü belli değil. Alınan hasar bölmeler arasındaki kapakların kapalı olup olmadığına bağlı” ifadelerini kullandı.

AKYAR'A DÜZENLENEN SALDIRIDA 2 RUS SAVAŞ GEMİSİ HASAR GÖRDÜ

İşgalci devlet Rusya’nın Savunma Bakanlığı, Kırım'ın Akyar (Sivastopol) kentine düzenlenen saldırıda 2 Rus savaş gemisinin zarar gördüğünü bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 13 Eylül 2023 tarihinde yapılan açıklamada, Akyar’daki Sevmorzavod’a (Sivastopol Tersanesi) füze saldırısı düzenlendiği ve saldırıda tamirde duran 2 geminin zarar gördüğü aktarıldı. Ayrıca Rus Karadeniz Filosu'nun bir dizi gemisine, insansız deniz araçlarıyla saldırı yapıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, açıklamada tam olarak hangi gemilerin zarar gördüğü belirtilmedi.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI 2 GEMİNİN ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Öte yandan RBK Ukrayna haber ajansı, Ukrayna askeri istihbaratındaki kaynakların, Akyar’daki tersaneye düzenlenen saldırıda büyük bir çıkarma gemisi ve denizaltının zarar gördüğünü doğruladığını bildirdi. Haber ajansına konuşan bir kaynak, "Akyar’daki tersane zarar gördü. Gemilerden bahsetmek gerekirse, büyük çıkarma gemisınin ve bir denizaltının vurulduğunu doğrulayabiliriz" dedi.

Bununla birlikte Rus basınında, saldırılarda Rostov-na-Donu denizaltısının ve Minsk çıkarma gemisinin hasar gördüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği ayrıca 26 kişinin ise yaralandığı ileri sürüldü.