Aksyonov: Kırım Tatarlarının rehabilitasyonu kanunu yerine getirilecek

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2014 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2014 09:32
https://www.qha.com.tr/

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov 23 Nisan Çarşamba günü Bakanlar Kurulunun brifinginde, Kırım Tatarlarının ve Kırım’ın diğer halkların rehabilitasyonu kararnamesinin yerine getirileceğini açıkladı.

Sergey Aksyonov, “Vladimir Putin’in kararnamesinde belirtilen rehabilitasyon önlemleri alınacak. İlgili kararı yerine getirmek için Kırım Tatarları ile devamlı görüşüyoruz” dedi.

Aksyonov, Kırım Tatarlarının talepleri, Rus, Ukrain ve diğer millet mensupların taleplerinden farklı olmadığını belirtti.Sergey Aksyonov: “Öyle bir proje, öyle bir plan hazırlarız ki, sürgünden dönen halklar Rusya’yı kendi evi olarak görecek, hükümet tarafından korunduğunu ve hakların olduğunu hissedecek” dedi.

Kırım ziyaretini gerçekleştiren Başkurdistan Cumhurbaşkanı Rustem Hamitov ise, ilgili kararnamenin yerine getirilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Rustem Hamitov: “Kırım Tatar temsilcileri ile görüştük. Karşılıklı anlayışa vardık. Cumhuriyetimiz hem metodik hem kültürel anlamda yardım edecek” dedi.