Aksyonov hakkında tutuklama kararı çıktı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov bu kez de Karadeniz'in uluslararası çocuk merkezini yasa dışı yollarla zimmetine geçirmek ve Rusya Federasyonu’na transfer etmekle suçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 18:30
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya'nın kukla Kırım hükümeti, yine bir başka yolsuzluk skandalıyla gündeme geldi.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı'nın Basın Servisi, Kiev’de bulunan Peçersk Mahkemesi'nin Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov’u tutuklama ve gözaltına alma emri verdiğini bildirdi. Aksyonov’un Ukrayna mülküne ait "Artek-Uluslararası Çocuk Merkezi"ni zimmetine geçirmek ve Rusya Federasyonu mülkiyetine devretmekle suçlandığı belirtiliyor.

Suçlamada Kiev Obolon Bölge Mahkemesi'nin Ukrayna devletine ait bir işletme olan "Artek-Uluslararası Çocuk Merkezi"nin mülkiyetine el konulmasıyla ilgili kararının da göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Sergey Aksyonov'un, 5 Mart 2014 yılından bu yana, Ukrayna Ceza Kanunu'na göre şiddet yolu ile hükümetin devrilmesi, anayasal düzenin değişmesi veya devletin ele geçirilmesini hedefleyen eylemlerinden dolayı Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından en çok aranan kişi olduğu belirtiliyor.