AGİT: Kırım, çözülmemiş mesele olarak kaldı

AGİT, Rusya’nın Kırım’da düzenlediği yasadışı referandumun sonuçlarını tanımıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 17:37
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı  Genel Sekreteri Lamberto Zannier, Kırım meselesinin AGİT için çözülmemiş olarak kaldığını açıkladı.

Conflict Zonе programı sırasında konuşan Zannier, “AGİT, teşkilat olarak referandum sonuçlarını tanımadı. Kırım, bizim için çözülmemiş mesele olarak kaldı” dedi.

Rusya’nın Kırım’a AGİT gözlem misyonun girişine izin vermediğinden dolayı endişelerini paylaşan Zannier, AGİT’in yarımada ile ilgili konular ile ilgilendiğini ancak esas misyonun Ukrayna’nın doğu bölgelerinde bulunduğunu belirtti.

Daha önce Ukrayna Bağımsız Medya Sendikası ve Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği, AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic’i Kırım’daki muhabirlerin hakları ile ilgili durumunu inceleyen özel misyonunu oluşturulmaya çağırdı.

Dunja Mijatovic, misyonu oluşturma fikrini onayladı ve bu konu üzerinde çalışmaya başladığını belirtti. Mijatovic, yakın zamanda Ukrayna ve Rusya’yı ziyaret ederek üst düzey yöneticileriyle buluşmaya planladığını ve  Kırım’daki misyon meselesinin, müzakerelerin ana konusu olacağını açıkladı.