ABD'ye tepki olarak Belçika'dan, Filistinliler'e ilave yardım

Belçika, ABD Başkanı Trump'ın Filistinliler'e yönelik yardımın kesileceği konusundaki açıklamalarına tepki olarak, söz konusu açığı kapatmada yardımcı olabilmesi adına ilave 19 milyon euro yardım sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 22:52
https://www.qha.com.tr/

Belçika, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistinliler'e yönelik yardımın kesileceği konusundaki açıklamalarına tepki olarak, söz konusu açığı kapatmada yardımcı olabilmesi adına ilave 19 milyon euro yardım sözü verdi.

Başbakan Yardımcısı Alexander De Croo, "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA)" pek çok Filistinli için adeta son can simidi olduğunu kaydederek, "Bugüne kadar çok zor ve tehlikeli şartlarda faaliyet yürüten UNRWA'nın çalışmalarına saygı duyuyorum. Gazze Şeridi, Suriye ve Batı Şeria'da yaşam koşulları oldukça zorlu. Pek çok Filistinli mülteci için UNRWA son can simidi durumunda. Organizasyonun faaliyetleri sayesinde yarım milyon Filistinli öğrenci okula gidebiliyor ve bu sayede aşırıcılık ve şiddetin kurbanı haline gelmeleri önleniyor." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Salı günü ABD, UNRWA'ya sağlayacağı 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarını askıya alma kararı vermişti. Öte yandan Belçika yönetimi, söz verilen yardımın ilk bölümünün durumun aciliyetine binaen derhal ulaştırılacağını kaydetti.