ABD, Ukrayna'ya yönelik yeni destek paketini duyuracak

ABD bugün Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik yeni destek paketini açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 11:22
https://www.qha.com.tr/

ABD, Rusya'nın bir yıldır aralıksız sürdürdüğü işgal saldırılarına direnen Ukrayna'ya yönelik desteğini her platformda yineliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Ukrayna hususunda görüşme yapacaklarını belirtti. Bugün ABD'nin başkenti Vaşington'a gelecek Başbakan Scholz ile Kirby, Ukrayna'nın gelecek günlerde ihtiyaç duyduğu yardımları ele alacak.

ABD, UKRAYNA'YA YÖNELİK YENİ DESTEK PAKETİNİ AÇIKLAYACAK

Kirby, ABD'nin Ukrayna'ya sevk edeceği HIMARS ve topçu sistemleri gibi sistemler için gerekli mühimmat ve cephane desteğini de içeren yeni bir yardım paketi açıklayacağını duyurdu. 

BLİNKEN-LAVROV GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?

Öte yandan Kirby, dün Yeni Delhi'de gerçekleşen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısında Bakan Antony Blinken'ın mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşme yaptıklarına değindi. Görüşmenin içeirğini paylaşan Kirby, Blinken'ın, Rusya'nın "Yeni START" nükleer anlaşmasından çekilmesini istemedikleri, Moskova'nın ABD vatandaşı tutsak Paul Whelan'ı serbest bırakması talebi ve Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceği mesajı olmak üzere olmak görüşmede üç önemli konuyu ilettiğini belirtti.