ABD, Ukrayna'ya yeni savunma destek paketini açıkladı

ABD, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketini açıkladı. Rus saldırıları karşısında Ukrayna'nın direncini artıracak olan silah ve mühimmatın bir an evvel Ukrayna'ya gönderileceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 23:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna‘ya ABD envanterinden 300 milyon dolar değerinde silah ve ekipman desteği sağlanacak. ABD, yeni savunma destek paketini açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Bugün Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güvenlik ve savunma alanındaki kritik ihtiyaçlarını karşılamak için ek yardım tahsis edildiğini duyurdu. Bu, Ağustos 2021'den itibaren Savunma Bakanlığı'nın depolarından Ukrayna'ya 39. silah teslimatı" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA'YA 300 MİLYON DOLARLIK YENİ YARDIM PAKETİ TAHSİS EDECEK

Ukrayna'ya gönderilecek olan askeri teçhizat arasında; Stinger MANPADS, Avenger hava savunma sistemleri, Patriot hava savunma sistemleri ile Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi  (HIMARS) ve Çok Namlulu Roketatar Sistemi (MLRS) gibi sistemlerin yer aldığı öğrenildi.

John Kirby, Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı tedarik edilmesi için müzakerelerin devam ettiğini ve F-16 pilotlarının yetiştirilmesi için sürecin başladığını kaydetti.

ABD, UKRAYNA'YA F-16 VERİLMESİNE ONAY VERDİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 21 Mayıs 2023 tarihinde Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya F-16 tedarik etmesine onay verdi. ABD yönetimi, Batılı müttefiklerine aralarında Amerikan imalatı F-16’ların da bulunduğu ileri savaş uçaklarının Ukrayna’ya vermesine müsaade edeceğini açıkladı.

UKRAYNA'YA SAVAŞ UÇAĞI TEDARİK EDİLMESİ İÇİN ULUSLARARASI KOALİSYON

Birleşik Krallık ve Hollanda, İzlanda'daki Avrupa Konseyi zirvesinde, Ukrayna'ya F-16 tedarik edilmesi için uluslararası bir koalisyon kurulması gerektiğini ifade etmiş ve bu yönde bir birliktelik kurulmuştu.