ABD: Ukrayna'ya ihtiyacı olanı vereceğiz!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya yönelik desteklerini yineleyerek, ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği için ihtiyacı olan her şeyi vereceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:20
https://www.qha.com.tr/

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 21 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret ederek, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik desteklerini yineledi. Bakan Austin, Ukrayna'nın askerî, insanî ve sosyal alanda ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayacaklarını vurguladı. Austin yaklaşık 3 yıldır devam eden Rus saldırılarına dikkat çektiği konuşmasında, ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği için gerekli olan yardımları sağlayacaklarını vurguladı.

Austin, Ukrayna Diplomasi Akademisinde yaptığı konuşmasında Rusya'nın saldırganlığının Batılı müttefikler için kritik önem taşıdığının altını çizerek, "Avrupa'nın geleceği tehlikede, NATO'nun gücü tehlikede. ABD'nin güvenliği tehlikede" ifadelerini kullandı. 2022'den bu yana Ukrayna'ya 58 milyar doların üzerinde güvenlik yardımı sağlandığını ifade eden Austin, ABD'nin savaşın başından bu yana 68 kez askerî yardım paketi duyurduğunu kaydetti.