ABD: Türkiye F-16 satışı için teklif ve kabul mektubunu imzaladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin F-16 savaş uçağı satışı için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 09:58
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, uzun zamandır beklenen F-16 savaş uçağı satışı ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD'den F-16 savaş uçakları alımı için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını duyurdu.

TÜRKİYE F-16 ALIMI İÇİN TEKLİF VE KABUL MEKTUBU İMZALADI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye, F-16 alımı için teklif ve kabul mektubunu imzaladı. Bu satış, NATO ile ortak operasyon kabiliyetine bir yatırımdır ve ABD, Türkiye ve NATO ittifakının güvenlik çıkarlarını destekleyecektir. Bu satışın sonuca ulaşması biraz zaman aldı." ifadelerini kullandı. 

Savaş uçaklarının alımının kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'nin ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok, 70 savaş uçağı ve mevcut filonun yenilenmesi için de 79 adet F-16 modernizasyon kiti satın alması bekleniyor. ABD, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından 20 milyar dolarlık F-16 satışını desteklediğini duyurmuştu.