ABD Senatosu'ndan Kaspersky yazılımlarına yasak

ABD Senatosu, geçtiğimiz Pazartesi günü (18 Eylül) yapılan oylamada, merkezi Moskova'da bulunan siber güvenlik firması Kaspersky'e ait ürünlerin, federal yönetim tarafından kullanılmasını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 15:37
https://www.qha.com.tr/

ABD Senatosu, geçtiğimiz Pazartesi günü (18 Eylül) yapılan oylamada, merkezi Moskova'da bulunan siber güvenlik firması Kaspersky'e ait ürünlerin, federal yönetim tarafından kullanılmasını yasakladı. Firmaya getirilen yasak kararına gerekçe olarak ise Kremlin'le doğrudan bağlantılı olması ve ulusal güvenlik tehdidi teşkil etmesi gösterildi.

159093

Daha önce de ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından federal kurumlara gönderilen yazılı talimatta, Rus menşeili Kaspersky ürünlerinin kullanılmaması istenmişti. Kaspersky ise sürekli olarak Kremlin ile olan bağlantılarını ve Moskova lehine casusluk faaliyetleri yürüttüğü iddialarını reddediyor.

Yine Pazartesi günü Senato tarafından onaylanan "yıllık savunma politikası harcamaları tasarısı" kapsamına dahil edilen oylama, sivil devlet kurumlarının bilgisayar ağlarında herhangi bir Kaspersky ürününün kullanılmaması kararının genişletilmesi ve kanunlaştırılması maksadıyla gerçekleştirildi.