ABD Senatosu, hükumet çalışanlarına TikTok'u yasakladı

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, federal hükumet çalışanlarının devlete ait cihazlarda Çin menşeli TikTok'u kullanmasını yasakladı. Bu karar, oy birliği ile kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 10:25
https://www.qha.com.tr/

ABD Senatosu, ulusal güvenlik endişesi nedeniyle federal hükumet çalışanlarının devlete ait cihazlarda Çin menşeli TikTok uygulamasını kullanmasını yasaklayan kanun teklifini oy birliği ile kabul etti. Senato, Genel Kurulda, Hükümet Cihazlarında TikTok'a Hayır Yasası isimli yasa tasarısını oylamaya sundu. Tasarı bütün senatörlerin evet oyunu alarak kabul edildi. Söz konusu yasa ile federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlarda TikTok uygulamasını kullanmasını yasaklandı. ÇİN MENŞELİ TİKTOK ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT

Daha önce de FBI direktörü, Çin menşeli TikTok'un ABD için Ulusal Güvenlik Endişesi olduğu görüşünü ifade etmişti. ABD'li siyasetçiler ve istihbarat servisleri, uzun süredir Pekin merkezli ByteDance Ltd tarafından geliştirilen TikTok uygulamasındaki kişisel bilgilerin, Çin rejimi tarafından kullanıldığını belirterek bunun bir Ulusal Güvenlik Endişesi teşkil ettiğini bildirmişlerdi.

Daha önce de aralarında Alamaba, Utah ve Güney Dakota, Kuzey Dakota ve Lowa da bulunduğu bir çok eyalette resmi kurumlara ait cihazlardan Çin menşeli video paylaşım platformu TikTok'a erişim yasaklanmıştı. BİRÇOK ÜLKE TİKTOK’U YASAKLADI

Çin Menşeli TikTok’ta paylaşılan içerikler aileleri, çocukları olumsuz etkilerken, güvenlik ve mahremiyet konularında da devletler uygulamaya karşı tavır almayı sürdürüyor. Ürdün'de de benzeri bir karara gidildi. Ülkede, petrol fiyatlarının yükselmesiyle yaşanan sokak gösterilerinin ardından, şiddeti teşvik eden paylaşımlar nedeniyle Çin menşeli TikTok'un geçici olarak erişiminin engellendiği belirtildi. Ayrıca Hindistan ve Tayvan dahil bir çok ülkenin ulusal güvenlik ve toplum ahlakını bozma endişeleri nedeniyle TikTok’u yasakladığı biliniyor.