ABD, Rusya-Kuzey Kore silah ticaretine karışan şirketlere yaptırım uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya ile Kuzey Kore'nin ortak yürüttüğü silah ticaretine karışan şirketlere yaptırım uyguladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 23:27
https://www.qha.com.tr/

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, 16 Ağustos 2023 tarihinde Rusya ile Kuzey Kore arasındaki silah ticaretini kolaylaştıran Kazakistan, Rusya ve Slovakya'dan üç şirkete yaptırım uyguladığını duyurdu.

Yaptırım listesine alınan şirketler arasında; Kazakistan'dan Defence Engineering, Rusya'dan Verus ve Slovakya'dan Versor şirketi yer aldı. Yaptırım listesine alınan şirketlerin sahiplerinin, ABD’nin mart ayında yaptırım listesine aldığı Ermeni asıllı Slovakya vatandaşı Aşot Mkrtyçev ile akraba olduğu kaydedildi.

YAPTIRIM LİSTESİNE ALINAN ŞİRKETLER BÜYÜK BİR KÜRESEL AĞIN PARÇASI

ABD Hazine Bakanlığı, Aşot Mkrtyçev’in Rus yetkililerle müzakere yürüttüğünü, iki düzineden fazla silah ve mühimmat türünü Rusya’ya ve Kuzey Kore’ye sağlama konusunda anlaştığını aktardı.

ABD’nin yaptırım listesine aldığı şirketlerin, Ermeni iş insanının Rusya ve Kuzey Kore’ye silah tedariğinde kullanacağı büyük bir ağın parçası olduğu iddia edildi.