ABD, Moskova'nın misillemesine 1 Eylül'e kadar yanıt verecek

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Rus mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 09:20
https://www.qha.com.tr/

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Trump yönetiminin Rusya'nın yüzlerce Amerikan diplomatını sınırdışı etme hamlesine nasıl cevap vereceğini henüz kararlaştırmadığını, ancak Moskova'ya 1 Eylül'e kadar yanıt vermeyi planladığını kaydetti.

The Associated Press’in haberine göre, 50. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Tillerson, 7 Ağustos Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Kongresi tarafından kabul edilen ve Başkan Donald Trump tarafından imzalanan yeni yaptırımların ardından Kremlin'in misillemesi hakkında Rus mevkidaşına "açıklık getiren sorular" sorduğunu söyledi.

Tillerson, Rusya’nın ABD ile Kuzey Kore, Suriye ve Ukrayna hakkında görüşmeler yapmaya hazır olduğunu, yıllardır gerçek bir ilerleme kaydetmeyen Ukrayna'daki krizle ilgili bir karar hakkında konuşmaya başlamak için "istekli" olduğunu gösterdiğini söyledi.

Daha önce Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tillerson ile yaptığı görüşmeyi yorumlayarak, Washington’un işbirliğine hazır olduğunu hissettiğini söylemişti.

İki bakan, yardımcıları Sergey Ryabkov ve Thomas Shannon düzeyinde görüşmelere devam etme hususunda anlaştı.

ABD Kongresinin Rusya’ya yönelik yaptırım öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Amerikan diplomat ve diplomatik temsilciliklerdeki teknik personel sayısının azaltılması kararını aldı.

 157917

Rus Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Moskova'daki Dorojnaya Caddesi'nde bulunan tüm depo tesislerinin ve Serebryaniy Bor'daki yazlık konutun ABD Büyükelçiliği tarafından kullanımının 1 Ağustos'tan itibaren askıya alındığını açıkladı.