ABD Dışişleri Bakanlığı: Zelenskıy'ın sunduğu Zafer Planı oldukça verimli

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın ABD Başkanı Joe Biden'a sunduğu 5 maddelik Zafer Planı'nın üretken adımlar içerdiğini ve bunun oldukça verimli olduğunu aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:50
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 23-28 Eylül 2024 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yönelik olarak gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ve başkan adayları Kamala Harris ile Donald Trump'a 5 maddelik Zafer Planı'nı sundu. 

"ÜRETKEN ADIMLAR İÇEREN ZAFER PLANI OLDUKÇA VERİMLİ"

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Zelenskıy'ın ilk olarak Vaşington'da sunduğu Zafer Planı'nın oldukça verimli olduğunu belirtildi. 

Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın kamuoyu ile paylaşmadığı Zafer Planı hakkında açıkça konuşulmayacağını vurguladığı açıklamasında, planın üretken adımlar içerdiğini ifade etti.

ZAFER PLANI BATILI MÜTTEFİKLERLE PAYLAŞILACAK

Temelde; Rus varlıklarının dondurulması, ekonomik yaptırımlar, Ukrayna'nın yeniden inşası, askerî ve ekonomik destek ve Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askerî hedefleri vurma iznini içeren 5 maddelik Zafer Planı, Ramstein formatıyla Almanya'da gerçekleştirilecek olan Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda Ukrayna müttefiki ülkelerle paylaşılacak.