ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan dikkat çekici açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir konferans için bulunduğu Stanford Üniversitesi'ne bağlı Hoover Enstitüsü'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 23:58
https://www.qha.com.tr/

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bugün, 17 Ocak'ta, bir konferans için bulunduğu Stanford Üniversitesi'ne bağlı Hoover Enstitüsü'nde önemli açıklamalarda bulundu. Tillerson, "Türkiye gibi müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin PKK teröristleri hakkındaki kaygılarını göz önünde bulunduracağız." dedi.

164443

Türkiye'nin Suriye'de yürütmekte olduğu geniş kapsamlı insani yardımlara dikkat çeken Tillerson, şöyle devam etti: "Türkiye’nin Suriye'de yaptığı insani yardımları biliyoruz, Suriye’nin geleceğini kurmakta Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bütün bu noktalarda ABD, Türkiye’nin endişelerini duyuyor ve ciddiye alıyor. Türkiye’nin DEAŞ’ı yenmek için ortaya koyduğu askeri fedakarlığı ve milyonlarca Suriyeliye verdiği desteği teslim ediyoruz. Suriye için yeni bir geleceğin komşularının güvenliğini garanti edecek şekilde sağlanması için Türkiye’nin yakın iş birliğine sahip olmamız şart.​"

Tillerson ayrıca, "Suriye'de DEAŞ tamamen bitinceye kadar askeri varlığımızı sürdüreceğiz. 2011'de Irak'taki hatayı tekrar etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.