ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Ukrayna, NATO üyesi olacak

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında, bugün NATO-Ukrayna Konseyi bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 10:22
https://www.qha.com.tr/

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO'ya üye ülkelerin Ukrayna'ya yönelik desteğinin "kaya gibi sağlam" olması sebebiyle Ukrayna'nın eninde sonunda NATO'ya katılacağını belirtti.

Birleşik Krallık merkezli basın kuruluşu Reuters, Blinken'in Brüksel'de gazetecilere verdiği demeçte, "Ukrayna NATO'nun bir üyesi olacak. Zirvedeki amacımız bu üyeliğe bir köprü kurulmasına yardımcı olmaktır" şeklinde konuştuğunu aktardı.

"UKRAYNA'YI HARİTADAN SİLME İDEOLOJİSİ"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ise, Rusya'nın ülkesine yoğun füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye devam ettiğini söylerek, söz konusu saldırıların "Ukrayna'yı haritan silme ideolojisine hizmet ettiğini" kaydetti.

Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi'nde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya 100 milyar avroluk yardımı görüşeceklerini açıkladı.

Genel Sekreter Stoltenberg ayrıca, Ukrayna'nın İttifaka üye olacağını belirterek, "Mesele bunun ne zaman olacağı" demişti.

Öte yandan toplantıya ilişkin Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "NATO, Rusya ile ilişkilerde soğuk savaş zihniyetine geri döndü" açıklamasında bulundu.