ABD'den Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık ek askeri yardım paketi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme yaptı. Görüşmenin sonunda Biden, Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık ek askeri yardım paketi verileceğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2023 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2023 11:12
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Kongresi'ne hitap etmek ve çeşitli resmi temaslar için gittiği Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile Oval Ofis'te görüşme yaptı. Görüşme öncesinde basına açıklama yapan liderler, Ukrayna'daki Rus saldırılarına dikkat çekti. 

Biden, Batı'nın Ukrayna'ya yardım etmemesi halinde hiçbir ülkenin güvende olmayacağının altını çizerken; Zelenskıy, ABD Kongresi'ne ve Biden'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. İkili görüşmenin ardından Biden, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımların yanı sıra insani yardımlara da devam edeceğini vurguladı. Biden, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyan, adil ve kalıcı bir barışı desteklediklerini belirtti. 

ABRAMS TANKLARI UKRAYNA'YA GÖNDERİLECEK

Basın açıklaması yapan Başkan Biden, ülkesinin Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık ek askeri yardım sağlayacağını bildirdi. Paketin içeriği hakkında bilgi veren Biden, "Bugün, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımının bir sonraki parçası olan daha fazla top mermisi, mühimmat, ve tanksavar silahının gönderimini onayladım. Önümüzdeki hafta ABD'nin Abrams tanıklarının ilk bölümü Ukrayna'ya teslim edilecek. Ayrıca yılın en soğuk ve karanlık günlerinde ısı ve ışık sağlayan kritik alt yapıyı korumak için Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerini güçlendirmeye de odaklandık" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Zelenskıy ise yeni yardım paketi için Başkan Biden'a teşekkür etti. Zelenskıy barışın sağlanması için çalışmaya devam edeceklerini bir kez daha yineledi.