ABD'den Rusya ve İran'a kimyasal silah çağrısı

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Rusya ve İran’ı kimyasal silah kullanımını yasaklanması ile ilişkin sözleşmeye uymaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 13:15
https://www.qha.com.tr/

ABD Rusy ve İran’dan Suriye’de kimyasal silah kullanmamayı talep etti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Rusya ve İran’a kimyasal silah kullanımının yasaklanmasına ilişkin sözleşmeye uyma ve Suriye’de Beşşar Esad rejimini desteklememe çağrısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, “Kimyasal Silahların Yasaklanması Sözleşmesi’ni imzalayan tüm ülke ve taraflardan, özellikle Esad rejimini destekleyerek askeri operasyonlar yürüten Rusya ve İran’dan bu çabalara kayıtsız şartsız katılmalarını ve uluslararası toplumun kimyasal silahların yasaklaması konusundaki ortak çabalarına ve kararlılığına destek vermelerini talep ediyoruz” diye kaydetti.

Askeri ve ekonomik desteğin Esad’a kendi halkına karşı askeri kampanya yürütmeye izin verdiğini belirten Price, ABD’nin (BM) Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) raporuna atıfta bulunarak Suriye rejimi tarafından kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadığını ifade etti.

Daha önce, Birleşmiş Milletler (BM) Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye rejiminin üç defa kimyasal silah kullandığını açıklamıştı.