ABD başkanlık seçimlerini kim kazanacak?

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) seçmenlerin yüzde 48'i Demokrat aday Kamala Harris'i, 41'i de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı destekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 13:12
https://www.qha.com.tr/

Associated Press'in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, 5 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Kamala Harris önde gidiyor.

Ankette seçmenlerin yüzde 48'i Harris'i, yüzde 41'i de Trump'ı desteklediği tespit edildi. Harris'i destekleyen Demokrat seçmenlerin oy oranı yüzde 83, Cumhuriyetçilerin yüzde 80'i ise Trump'ın kazanacağı görüşünde olduğu belirtildi.

HARRİS, ABD'NİN İLK KADIN BAŞKANI OLABİLECEK Mİ?

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Biden, yayımladığı mektupta, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” dedi. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirmişti.

ABD'nin mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 2024 Demokrat Parti Ulusal Kongresine katılacak delegelerin çoğunluğunu alarak resmen Demokrat Parti başkan adayı oldu. Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump karşısında kazanması halinde Amerika'nın ilk kadın başkanı olacak.

TRUMP VE HARRİS KARŞI KARŞIYA!

ABC televizyonu, Trump ve Harris'in 10 Eylül 2024 tarihinde canlı yayına katılmayı kabul ettiklerini bildirmişti. Tartışmanın moderatörlüğünü David Muir ve Linsey Davis yapacak.