ABD askeri ataşesi Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından, ABD'ye ait RC-135 tipi bir uçağın 22 Mayıs'ta Japon Denizi üzerinde "keşif uçuşu" yaparken Rusya sınırına yaklaştığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 09:47
https://www.qha.com.tr/

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre Amerika'ya ait bir askeri uçağın, keşif uçuşu amacıyla Rusya sınırına oldukça yakın uçması nedeniyle ABD'nin Moskova'daki askeri ataşesi bakanlığa çağrıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, ABD'ye ait RC-135 tipi bir uçağın 22 Mayıs'ta Japon Denizi üzerinde keşif uçuşu yaparken Rusya sınırına oldukça yaklaştığının tespit edildiği, uçağın transponder cihazının kapalı olduğu ve sivil uçaklar için belirlenen irtifayı kullandığı belirtildi.

Açıklamada ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde görevli askeri ataşenin konuyla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldığı bildirilip, görüşmede bu tür ihlallerin tekrarlanmaması için önlem alınması gerektiği ifade edildi.

Bilindiği gibi Rusya ile Amerika arasında bir kere daha benzeri bir kriz yaşanmış, ABD Savunma Bakanlığı 29 Nisan'da Baltık Denizi'nde uluslararası sularda gerçekleşen olayda bir Rus jetinin, bölgede bulunan Amerikan keşif uçağını taciz ettiğini bildirmişti.