AB: Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırı açıkça provokasyondur

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden 28 Haziran'da İsveç'te gerçekleştirilen provokasyon hakkında, "Kur'an-ı Kerim'in veya herhangi bir kutsal kitabın yakılması saldırgan, saygısız ve açıkça provokatif bir eylemdir" açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 16:45
https://www.qha.com.tr/

İsveç'in merkezinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yaşanan saldırı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Irak asıllı Salwan Momika isimli provokatör Stockholm Camisi'nin önünde Kurban Bayramı'nın ilk günü 28 Haziran 2023 tarihinde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı. Eyleme izin veren İsveç hükumeti eleştirilerin hedefi haline gelirken, Stockholm'de gerçekleşen provokasyon, Irak'ın başkenti Bağdat'ta da geniş protesto gösterilerine sahne olmuştu. 

"KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI SALDIRGAN, SAYGISIZ VE AÇIKÇA PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden Stockholm'de yaşanan skandal olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada Bağdat'ta gerçekleşen protestoların yakından takip edildiği ifade edilirken, diplomatik binalara yapılan saldırılar kınandı. İsveç'te yaşanan provokatif eyleme ilişkin yapılan açıklamada, "Bu eylem AB'nin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Kur'an-ı Kerim'in veya herhangi bir kutsal kitabın yakılması saldırgan, saygısız ve açıkça provokatif bir eylemdir. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve buna bağlı hoşgörüsüzlüğe Avrupa'da yer yoktur. Bu tür bir eylemin önemli bir Müslüman kutlaması olan Kurban Bayramı'nda yapılması daha da üzücüdür. AB, din ve inanç özgürlüğü ile ifade özgürlüğünü dışarıda ve içeride desteklemeye devam etmektedir. Şimdi karşılıklı anlayış ve saygı için ayrıca gerginliğin tırmanmasını önlemek için birlikte durma zamanıdır" ifadelerine yer verildi.