AB dışişleri bakanları ilk kez Ukrayna'da toplandı

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin ilk kez birliğe üye olmayan bir ülke olan Ukrayna'da toplandıklarını belirtti. Borrell, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya AB'nin destek vermesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 12:35
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gitti. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell basın toplantısında, ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkede toplandıklarını belirterek, "Ukrayna'ya desteğimiz, savaşın önümüzdeki günlerde veya haftalarda nasıl devam edeceğine bağlı değil. Ukraynalı askerler, etkileyici Rus savunma tahkimatlarının önünde büyük bir cesaretle savaşıyor. Uydu görüntüleri, bazı durumlarda bunların tahkimatların derinliği 25 km'dir" ifadelerini kullandı. 

BORRELL AB'NİN UKRAYNA'YA DESTEĞİNİ YİNELEDİ

Rus saldırılarına dikkat çeken Borrell, "Desteğimiz bir günlük ilerlemelere bağlı değil. Bu kalıcı, yapılandırılmış bir destek çünkü Avrupa için varoluşsal bir tehditle karşı karşıyayız" diyerek, AB'nin Ukrayna'ya yönelik desteğini bir kez daha hatırlattı. Konuyla ilgili olatak Borrell, "Ukraynalılar tüm cesaretleri ve kapasiteleriyle savaşıyorlar. Ve eğer onların daha başarılı olmalarını istiyorsak, onlara daha iyi ve daha hızlı silahlar sağlamalıyız" dedi.

Josep Borrell, 30 Eylül 2023'te Ukrayna ziyareti kapsamında Odesa ve Kıyiv'i ziyaret etti. Borrell, Rus saldırılarında hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin mezarlığını ziyaret etti. Ayrıca Borrell, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile ikili görüşme yaptı.