AB dışişleri bakanları Brüksel'de toplandı

Bugün Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği dışişleri bakanları, işgalci Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya verilecek askeri yardımları ve Rusya'ya yönelik 11. yaptırımı konuşacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 15:56
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, bugün Brüksel'de bir araya geldi. AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın ana karasına yönelik olarak başlayan Rus işgal saldırıları ve bu çerçevede Rusya'ya yönelik 11. yaptırım paketi ele alındı. Bakanlar, Ukrayna'ya verilecek askeri, ekonomik ve insani destekleri ayrıntılarıyla konuştu. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, toplantıya video konferans yoluyla katılacak. Toplantıda, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Ukrayna'ya yardımların yapılmasını sağlayan "Avrupa Barış Fonu"nu artırmayı teklif edeceği öngörülüyor. 

Toplantıda, Ukrayna'nın oluşturduğu "Rusya'nın savaşının destekçileri" listesinde bazı Avrupalı şirketlerin bulunması masaya yatırılacak. 

UKRAYNA'YA VERİLEN ASKERİ DESTEK VE SİLAH EĞİTİMİ

Öte yandan AB savunma bakanları da yarın bir araya bir araya gelerek, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya askeri desteği görüşecek. Toplantıya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de katılması bekleniyor. 

Ukrayna'ya verilen askeri desteğin yanı sıra silah eğitimine değinen AB yetkilileri, 15 bin Ukrayna askerinin eğitiminin tamamlandığını, bunu 20 bine çıkarmayı planladıklarını ifade ediyor.