AB’den Kırım’a yönelik yaptırım uygulama çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 18:18
https://www.qha.com.tr/

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Kırım’ın Rusya Federasyonu’na ilhakının 1. yıldönümü vesilesiyle kabul ettikleri bildiride, AB’nin yarımadaya karşı uygulanan yaptırımları uzatarak Kırım’ın ilhakını tanımama stratejisine devam ettiklerini kaydetti ve Birleşmiş Milletler’e üye ülkelere, Kırım’a karşı yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları’nın 16 Mart tarihinde yayınladığı bildiride, “AB, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelere Kırım’a yönelik yaptırım uygulama çağrısı yapıyor” denildi.

Avrupa Birliği’nin Kırım’da askeri varlığının artmasından ve yarımadada insan hakları ihlallerinden endişe duyduğunun belirtildiği raporda, “Avrupa Birliği, Kırım’da askeri varlığın ve ifade özgürlüğünün ihlalleri ile azınlık temsilcilerinin takibata uğraması dahil olmak üzere insan hakları ihlallerinin artmaya devam etmesi konusunda endişe duyuyor” diye kaydedildi.

Kırım’ın Rusya’ya ilhakını kınadığını ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini ifade eden Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, “Kırım ve Sivastopol’ün Rusya Federasyonu’na ilhakıyla sonuçlanan referandumun yapılmasından bir yıl sonra da Avrupa Birliği, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklemeye devam ediyor” dedi.