15 Temmuz Şehitleri Ukrayna'da anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçiliği, Türkiye-Ukrayna Dostluk Parkında 15 Temmuz Şehitlerini andı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 10:55
https://www.qha.com.tr/

Türkiye’de 15 Temmuz tarihi, 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kalkıştığı hain darbe girişimi nedeniyle "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" olarak anılıyor. 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçiliği, Türkiye-Ukrayna Dostluk Parkında 15 Temmuz Şehitlerini andı.

TİKA TARAFINDAN ŞEHİTLERİN ANISINA İNŞA EDİLEN HRIŞKO MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ

Büyükelçilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü‘nde, TİKA tarafından kahraman şehitlerimiz anısına Hrışko Milli Botanik Bahçesinde kurulan Türkiye-Ukrayna Dostluk Parkında, Ukrayna’da mukim soydaşlarımız ve resmi görevlilerimizin katılımıyla düzenlediğimiz anma töreninde bir araya geldik" ifadeleri kullanıldı.

"AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYOR, GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Ayrıca, "15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıldönümünde, Milletimizin ulusal egemenliğimize ve demokrasimize kahramanca sahip çıkışını saygıyla yad ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.