"1 Ocak’ta doğru kontratı göremememiz bizi satmaları anlamına gelecektir"

KTMM Başkanı Çubarov, Kırım’ın enerji ablukasından söz etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 16:59
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, çok sayıda Kırım sakininin Kırım’ın enerji ablukasını desteklediğini açıkladı.

Kiev’de 30 Aralık tarihinde düzenlenen “Kırım’ın İşgalden Kurtuluşu: Devlet ve Toplumun 2016 Yılı İçin Görevi” basın toplantısı sırasında konuşan Çubarov, “O kadar vatandaşımızın enerji ablukasına toleranslı davranacağını beklemezdik. Kırım konusunu öne almak ve yarımadayı geri kazanana kadar Ukrayna yönetimini, Kırım halkını desteklemeye zorlamak için elimizden geleni yaptık” dedi.

27326

29 Aralık 2014 tarihinde Ukrayna’nın anakarasından Kırım’a elektrik sevkiyatına ilişkin imzalanan kontratlarda farklılıkların olduğunu hatırlatan Çubarov, kontratın birisinde yarımada Kırım Federal Birimi, diğerinde ise Kırım yarımadası olarak adlandırıldığını belirtti.

Böylece bahse konu olan kontratı Ukrayna tarafından imzalayan kişilerin Kırım’ın işgalini tanıması anlamına geldiğini söyleyen Çubarov, “Onlar cezalandırılmalı! Bu tür sözleşmeler, Ukrayna’yı yok etmeye yönelik” diye konuştu.

Mevcut kontratın 31 Aralık 2015 tarihinde sona erdiğini anlatan Çubarov, “Yeni kontratta son tüketici olarak Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti yazılırsa, alsınlar 220 megawattı. Ama 1 Ocak’ta bize doğru kontratı gösteremezlerse, bizi sattılar demektir” diye belirtti.